Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
8. lokakuuta 2012
Kinkku-aurapiirakka lehtitaikinasta
Enpä tiedä varmaksi, mutta muistini mukaan olen aina tykännyt lehti- ja voitaikinasta. Siksipä pasteijat, lohipiirakat, jauhelihapiirakat sun muut lehtitaikinaleivonnaiset maistuvat kyllä. Lohipiirakkaa olen vuoden mittaan tehnyt pari kertaa, mutta nyt päätin herkutella kinkku-aurajuustoversiolla.
Mietin, että laitanko koko paketin Aura-juustoa, mutta onneksi laitoin, sillä maku jää yllättävän laimeaksi näin koko paketillsellakin. Joten kaikki vaan!
Haluatteko kuulla, mikä pikkukämminki kävi tämän piirakan kohdalla? Leivoin piirakan illalla, laitoin nätisti muovipussiin ja huomasin seuraavana aamuna, että siinähän se piirakka edelleen köllöttelee huoneenlämmössä. Mietin, että mitäs nyt, mutta ajattelin, että laitan sen kylmään, maistan rohkeasti palasen ja jos tuoksu on hyvä, samoin ulkonäkö eikä maistu erikoiselle saatika maha puhu mitään, niin eiköhän se syötävää ole edelleenkin. Ja niin sitä syötiin hyvällä ruokahalulla vielä päivinä seuraavinakin.
Kinkku-aurajuustopiirakka lehtitaikinasta
1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
1 dl puuroriisiä
3 - 4 dl vettä
suolaa
1 sipuli
½ punainen paprika
150 g kinkkua
1 pkt (170 g) aurajuustoa
1 kananmuna
pippuria, paprikajauhetta
1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan.
2. Keitä puuroriisiä suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on juuri ja juuri kypsää.
3. Lisää hienonnetteu sipuli ja paprika ja hauduta muutama minuutti. Jäähdytä hetki.
4. Pilko kinkku pieneksi ja murenna aurajuusto.
5. Sekoita jäähtynyt riisi-kasvisseos, hienonnettu kinkku ja murustettu aurajuusto ja mausta pippurilla ja paprikalla (suolaa ei välttämättä tarvitse, koska riisin kitinvedessä oli suolaa ja aurajuusto sekä kinkku ovat suolaisia). Lisää suurin osa rikki vatkatusta kananmunasta, mutta säästä hieman kananmunaa piirakan voiteluun.
6. Kauli lehtitaikinalevy noin puolet ohuemmaksi (aikalailla uunipellin kokoiseksi).
7. Levitä täyte toiselle puolelle levyä mutta jätä reunoille noin 1 cm tilaa. Taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle ja sulje reunat huolellisesti.
8. Pistele haarukalla, voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on lehtevä ja kullanruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti