Leipäviikko 10. - 16.9.2012 |
Leipäviikkoa vietetään 10.-16.9. Tämän vuoden teema ”Nauti hyvällä
mielellä” poikkeaa viimeaikaisista teemoista keskittyen makuun ja
nautintoon. Haluamme muistutella kuluttajille, että myös herkkuhetket
kuuluvat elämään. Syömisestä ei kannata ottaa liikaa
stressiä. Kielteinen suhtautuminen ruokaan saa syömään enemmän,
välinpitämätön suhtautuminen vähemmän ja positiivinen vähiten.
Myönteinen suhtautuminen tekee ruuasta maistuvampaa, jolloin vähempikin
määrä riittää.
Ensimmäisenä Ruokailmiön uunista tuli ulos kuiturikas ja rohkeasti kaurainen vuokaleipä, joka maistui oikein hyvältä. Tässäkin käytin pitkää kohotusaikaa, ehtii hyvin vaikka ulkoilla sillä välin. Pitkällä kohotusajalla hiivaakin tarvii vähemmän.
Kauravuokaleipä (2 leipää)
6 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 rkl siirappia
1 dl kauraleseitä
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
8 dl jauhoja (esim. 4 dl luomu sämpyläjauhoja ja 4 dl vehnäjauhoja)
1. Lämmitä vesi (30 - 37 astetta) ja murenna sekaan hiiva. Sekoita. Lisää siirappi.
2. Sekoita joukkoon kauraleseet ja kaurahiutaleet ja lisää myös suola.
3. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota rauhassa kaksinkertaiseksi, esimerkiksi 1½ h.
4. Sekoita taikina ja jaa se kahteen voideltuun leipävuokaan.
4. Jätä liinalla peitettynä kohoamaan puoleksi tunniksi.
5. Ripottele pinnale halutessasi hieman jauhoja ja kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä hetki, irrota vuoasta ja anna jäähtyä huoneenämpöiseksi ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti