Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
13. syyskuuta 2012
Leipäviikko: Juusto-oliivileipä
Tässä leipäviikon viimeinen iso limppu! Tämä leipä maistuu toki sellaisenaan, mutta myös tuorejuustojen kaverina ja on kiva alusta bruschettoille ja miksei vaikka lämpimille leiville.
Juusto-oliivileipä (1 isohko leipä)
6 dl vettä
10 g tuorehiivaa
75 g juustoraastetta (mozzarella-emmental)
n. 40 paprikatäytteistä oliivia
1½ tl suolaa
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
1. Sekoita haaleaan veteen hiiva. Lisää juustoraaste, pilkotut oliivit ja suola sekä vähitellen vaivaten jauhot. Taikinan on tarkoitus olla pehmeää.
2. Kohota ajan kanssa huoneenlämmössä. Tähän voi mennä 1½ - 3 tuntia. Kohotuksen aikana voit käännellä taikinaa pari kertaa.
3. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman jauhotetulla alustalla ja muotoile siitä korkea limppu. Kohota 15 - 30 minuuttia.
4. Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti