Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
9. syyskuuta 2012
Banaani-suklaamuffinit
Tämä makupari on ollut kokeilulistalla jo jonkin aikaa. Jouduin vähän kehittelemään reseptiä, kun halusin käyttää öljyä, koska voi ei ollutkaan jääkaapissamme ehtymätön luonnonvara. Nämä muffinit maistuvat kovasti banaanikakulle ja ovat koostumukseltaan mehevän kosteita ja kooltaan mukavan reiluja, niin kuin muffinien kuuluu olla. Kuorrutteena suklaan, voin ja sokerin yhdistelmä, joka kovettuu kylmässä jämäkäksi ihanuudeksi.
Helppoja valmistaa, joten sopivat lasten kanssa tehtäväksi.
Banaani-suklaamuffinit (12 kpl)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauehtta
3/4 tl leivinsoodaa
1/4 tl suolaa
1 (200 g ) kypsä banaani
2 kananmunaa
60 ml öljyä
120 ml maitoa
Kuorrute:
50 g tummaa suklaata
60 g voita
1 dl tomusokeria
Koristeeksi:
Nonparelleja tms.
1. Sekoita kuivat aineet.
2. Muussaa banaani toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon kananmunat, öljy ja maito.
3. Yhdistä kuivat aineet ja nesteseos.
4. Jaa 12 muffinivuokaan (vuoat muffinipellillä).
5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia (ala- tai keskitasolla).
6. Kuorrutetta varten anna tumman suklaa sulaa kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Sekoita varovasti ja kun suklaa on sulanut, lisää voi pieninä paloina ja nosta kattila heti pois levyltä. Sekoita tasaiseksi ja jätä seos jäähtymään. Kun seos alkaa jämäköitymään, lisää tomusokeri ja ja vatkaa koko seosta viitisen minuuttia sähkövatkaimella. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja koristele muffinit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti