Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
9. heinäkuuta 2012
Pellillinen mustikka-karpalopiirakkaa
Jos on vielä pakastimessa viime vuoden marjoja, niin tähän ne voi leipoa! Paluuta peruskauraan..Tai siis rukiiseen. Voiko paljon parempaa olla, kuin sopivan kirpsakka marjapiirakka ja kotitekoinen vaniljakastike.
Mustikka-karpalopiirakka (pellillinen)
Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
125 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl ruishiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1½ dl kevytmaitoa
Täyte:
6 dl mustikoita
2 - 3 dl karpaloita
Muruseos:
75 g voita
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruishiutaleita
ripaus suolaa
1. Vatkaa kananmunta ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sulata voi. Lisää muna-sokerivaahtoon vuoron perään sulaa voita, maitoa ja jauhoseosta.
2. Sekoita taikina varovasti sekaisin ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle.
3. Ripottele päälle marjat.
4. Sekoita muruseosta varten pehmeä voi, sokeri, hiutaleet, vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Murustele seos piirakan pinnalle.
5. Paista 200 asteessa 20 - 25 minuuttia.
Halusin vaihteeksi tehdä muutakin kuin omena- tai mustikkapiirakkaa, sain äsken karpaloita ja tästä löytyikin hyvä ohje. Teen tätä jo toista kertaa.
VastaaPoistaKiva! Karpalo on piirakoihin just hyvä, ja miedolle mustikalle kiva kaveri. Mäkin oon saanu karpaloita anopilta ja säästän niitä juurikin johonkin leivonnaisiin!
VastaaPoista