Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
12. heinäkuuta 2012
Kesäkurpitsa Bolognese
Lehtien selailu kannattaa, ihan noin inspiraation vuoksi. Jossain KuntoPlussan numerossa esiteltiin erilaisia kasviksista suikaloituja "pastoja" ja niinpä minäkin tein oman versioni spaghetti bolognesesta. Tosi hyvää, tietenkin erittäin terveellistä eikä väsymys yllätä, kuten tuhdissa pasta-annoksessa!
Kesäkurpitsa Bolognese (4:lle)
Bolognese-kastike:
400 g paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
2 rkl ruokaöljyä
3 porkkanaa
800 g tomaattimurskaa (tai paseeratua tomaattia/ tomaattikastiketta)
vettä
mustapippuria myllystä
n. 1 rkl sokeria
½ - 1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl oliiviöljyä
1½ dl parmesaania vastaraastettuna
pinjansiemeniä
Kesäkurpitsa-spaghetti:
1½ - 2 keskikokoista kesäkurpitsaa (600 - 800 g )
1.Kuumenna pannulla öljyä ja paista jauheliha kypsäksi.
2. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat ja kuullota hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja vettä oman maun mukaan, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla, oreganolla, paprikajauheella ja valkosipulilla sekä lorauksella oliiviöljyä. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja sammuta levy.
4. Pese kesäkurpitsat. Raasta ne karkealla terällä pitkittäin spagetinomaisiksi suikaleiksi. Höyrytä viitisen minuuttia esimerkiksi näin: Laita suikaleet suureen metallisiivilään kattilassa kiehuvan veden ylle ja peitä kannella. Kääntele kesäkurpitsasuikaleita muutaman kerran. Kesäkurpitsoita ei ole tarkoitus kypsentää läpikotaisin, vaan kuumentaa ja kypsentää hieman.
5. Annostele lautasille kesäkurpitsaa, päälle bolognesekastiketta ja vielä raastettua parmesaania ja pinjansiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti