Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
20. heinäkuuta 2012
Broileri-mansikkasalaatti
Siskon kanssa tehtiin kunnon tyttöjenruokaa (lue: ennenkokeilematonta salaattia) ja kylläpäs olikin virkistävää! Mansikkaa, avokadoa, siemeniä - hyvää ja lähestulkoon superruokaa!
Broileri-mansikkasalaatti (4:lle)
400 g broilerin filettä
ruokaöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1 jääsalaatti
1 tammenlehtisalaatti (tms.)
1 litra mansikoita
2 avocadoa
300 g vesimelonia
½ ruukkua basilikaa
4 rkl pinjansiemeniä
(fetaa tai kermajuustoa)
Kastike:
1 dl kermaviiliä (10%)
½ rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
1 tl sinappia
1 - 2 tl sitruunamehua
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
1. Paista broilerinfileet öljyssä pannulla noin 5 minuuttia per puoli (keskilämmöllä). Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä vetäytymään.
2. Pese salaatit ja kuivaa. Revi paloiksi kulhoon.
3. Pilko joukkoon vesimelonia ja mansikoita ja revi puolet basilikan lehdistä salaatin sekaan. Pilko avokado ja pirskota paloille hieman sitruunanmehua ja lisää palat sitten salaattiin.
4. Valmista kastike: Sekoita kermaviiliin oliiviöljyä, hunajaa, suolaa, sinappia ja sitruunamehua sekä loput basilikanlehdet hienonnettuna.
5. Paahda pinjansiemenet varovasti kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Viipaloi broilerinfileet.
6. Jaa salaattipohja lautasille, nostele päälle viipaloidut broilerit ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Lisää lopuksi kastiketta tai tarjoa se erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti