Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
20. kesäkuuta 2012
Raparperimehu
Ihanan väristä ja herkän makuista kesämehua! Ohjeesta valmistuu n. 1,3 l tiivistettä. Että jos pihalla odottelee raparperia ilman toimenkuvaa, niin tähän se ainakin kannattaa käyttää.
Raparperimehua (n. 1,3 l tiivistettä)
1,2 kg raparperia (punavartisia)
4 dl vettä
5 dl sokeria
(muutama mansikka)
harsokangasta tai tiheä siivilä
1. Pese raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan.
3. Keittele, kunnes raparperit ovat aivan pehmeitä.
4. Vuoraa siivilä harsolla ja kaada kattilan sisältö harson päälle valumaan toiseen astiaan. Harson voi puristaa sisältöineen lopuksi rullalle, jotta saa tiristettyä viimeisetkin mehupisarat raparpereista.
5. Kuori mahdollinen vaahto pois ja lisää sokeria sen mukaan, kuinka makeaa mehutiivistettä haluat. Kannattaa tehdä koelaimennos lasiin (1:3 tai 1:4) ja päättää sitten, tarvitseeko sokeria vielä lisää.
6. Jos lisäät sokeria, kiehauta vielä koko mehu uudelleen. Pullota sitten puhtaisiin pulloihin, sulje korkilla, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti