1. toukokuuta 2012

Tacolihapiirakat



Apua, kevät meinaa karauttaa bloginkin käsistä. Leivottu ja kokattu on vaikka kuinka, mutta ei meinaa ehtiä koneen äärelle.

Leivontafoorumilla on aina kuukauden leivontahaaste ja nyt se oli tuunattu lihapiirakka. En aluksi oikein inspiroitunut ja päätin jättää haasteen välistä. Vaan siinä se alitajunnan mahtava voima taas tuli esiin ja yksi ilta sängyssä mieleen tuli, että mitä voisi tehdä. Ja kaikenlaiset lihapiirakathan on sikahyviä. Tällä piirakalla irtosi nyt kolmas sija, hauskaa!

Väliin näihin piirakoihin laitetaan ehdottomasti ranskankermaa ja salsaa, maun mukaan sitten avokadokastiketta, salaattia ja muita kasviksia.

Tacolihapiirakat (12 kpl)

Täyte:

200 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli
½ dl ohrahelmiä
2½ dl vettä
1 pss tacomausteseosta

1.  Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla.
2. Lisää ohrahelmet,vesi ja tacomausteseos ja keitä n. 15 minuuttia. Tarkista ohran kypsyys.
3. Jäähdytä.
 Taikina:
1 prk kermaviiliä
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g sulaa voita / Flora culinessea tms.

1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää kermaviili ja sula voi. Sekoita tasaiseksi.
2. Kauli jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 3 mm) levyksi ja ota muotilla haluamasi muotoisia paloja. Tee paljoa parillinen määrä, sillä jokaiseen lihapiirakkaan tarvitset pohjan ja okannen.
3. Nosta lihapiirakoiden pohjille noin ruokalusikallinen täytettä. Nosta päälle kansi ja paina varovadti reunoja yhteen.
4. Voitele valmiit piirakat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Tarjoile salsan, ranskankerman ja avocadokastikkeen kera. Tarjoa lisäksi haluamiasi kasviksia, esimerkiksi punasipulia, salaattia ja tomaattia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti