3. tammikuuta 2012

Simppeli perunasalaatti ja punajuuri-fetalisäke



On kiva kokeilla välillä uusia kasvislisäkkeitä. Uuden kokeileminen voi tosin olla välillä haastavaa, ainakin perheen pienimmille. Tein eilen hyvää hyvyyttäni nauravia nakkeja. Elli rakastaa makkaraa ja nakkeja ja niinpä minä tein söpöjä pieniä nauravia nakkeja. Vaan nakkipa ei uponnut, koska muoto oli väärä. Lopuksi pilkoin nakit paloiksi ja uskottelun jälkeen Elli suostui maistamaan ja toteamaan...

Onneksi uuden kokeileminen ei aina ole näin haastavaa. Punajuuri ei monen ruokalistalla usein komeile, joten tässä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen punajuurilisuke ja tosiaan erittäin simppeli, lämmin perunasalaatti (voi syödä myös kylmänä).

Perunasalaatti 

500 g perunoita
kuivattua timjamia
½ sitruunan kuori
1/4 tl suolaa
1 rkl voita
½ - 1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
tuoretta basilikaa

1. Huuhdo perunat ja halkaise ne kahtia. Keitä vähässä vedessä, johon on lisätty 1/4 tl kuivattua timjamia ja noin puolen sitruunan raastettu kuori.
2. Keitä perunoita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat juuri kypsiä. Valuta vesi pois. Kuori kuumat perunat.
3. Laita kulhoon lämpimät perunat, voi, öljy, tuoretta basilikasilppua ja sitruunanmehua.
4. Sekoita ja tarjoile lämpimänä.


Punajuuri-fetalisäke

500 g tuoreita punajuuria
vettä
suolaa
100 g fetaa (Aristides, Patros)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä


1. Lohko isommat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti