Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
22. tammikuuta 2012
Paahdetut mantelit (ja cashew-pähkinät)
Ihania pikkunaposteltavia iltapäiväteelle tai illanistujaisiin!Suolan ja sokerin määrän voi jokainen säätää sopivaksi sen mukaan, mitä havittelee.
Makeat mantelit
2 dl manteleita
1½ rkl vettä
1 rkl siirappia
1 rkl ruokosokeria (siirapin voi korvata toisella lusikallisella sokeria)
ripaus suolaa
1½ rkl ruokosokeria
1/3 tl suolaa
1. Paahda manteleita uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kääntele välillä. Vahdi, etteivät mantelit pala. (Viimeksi tehdessäni en muuten jaksanut käännellä, silti onnistui hyvin).
2. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi, siirappi, ruokosokeri ja hyppysellinen suolaa. Hämmentele, kunnes sokeri sulaa.
3. Lisää joukkoon juuri paahdetut mantelit ja sekoittele.
4. Kun sokeriliemestä on imeytynyt manteleihin, nosta mantelit leivinpaperille.
5. Ripottele puolet suola-sokeriseoksesta päälle ja kääntele. Ripota pintaan loput seoksesta. Anna kuivahtaa.
Pannulla paahdetut suolaiset cashew-pähkinät (mantelit)
2 dl cashew-pähkinöitä
1½ rkl vettä
2 rkl ruokosokeria
vajaa ½ tl suolaa
1. Paahda pähkinöitä pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat väriä.
2. Lisää vesi, sokeri ja suola ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa ja sekoittuu tasaisesti pähkinöihin.
3. Ripottele pintaan vielä hieman sokeria ja levitä pähkinät kuivumaan leivinpaperille.
Myös mantelit voi valmistaa pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti