Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
17. elokuuta 2012
Puolukka-kuivakakku
Kuivakakut on tosiaan julistettu trendikkäiksi ja eiköhän se trendi vieläkin jatku. itsekin on tullut muutama kakku tehtyä. Tässä kakussa on hyvä, oikeastaan jo syksyinen makumaailma, puolukka ja kaneli on oiva pari! Ja puolukat ovat haasteellisia, niille ei tahdo keksiä niin paljon käyttöä kuin mustikoille, joten hyviä vinkkejäkin otetaan vastaan! Tulossa tänä syksynä myös toinen kiva puolukkaresepti.
Puolukkakuivakakku
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
100 g voita
1½ dl (rasvaista) luonnonjogurttia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1½ dl sokeroimatonta puolukkasurvosta (tai 200 g kohmeisia puolukoita)
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vuorotellen sekaan sulaa voita ja jogurttia.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
4. Lisää lopuksi puolukat.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Todella herkullinen resepti! Tein jouluksi siskoille lahjapussiin ja kehuja tuli myös valtavasti! Taas uunissa;)
VastaaPoistaHei, superkiva! Tuo puolukan hento happamuus tässä on ehkä kivaa vaihtelua peruskakulle ja tuo mehevyyttäkin. Ei muuta kuin hyviä kakkuhetkiä.
VastaaPoista