Meinasin tehdä lasagnea, mutta päädyinkin sitten muovaamaan sitä versioksi, jossa kasvikset saavat kunniapaikan. Päälletuleva juustokastike on erittäin paksua, kuin mousakassa konsanaan.
Jauheliha-juuresvuoka
600 g perunaa
200 g porkkanaa
1 sipuli
Jauhelihakastike:
200- 400 g jauhelihaa
500 g tomaatimurskaa
tilkka vettä
1 tl suolaa
fondia tai lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl chilimaustetta
½ tl valkosipulijauhetta
2 rkl ketsuppia
Juustokastike:
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
150 g emmental-mozzarellaraastetta
2 tomaattia
1. Kuori ja pilko juurekset suikaleiksi, hienonna sipuli. Kaada kasvikset uunivuoan pohjalle.
2. Valmista jauhelihakastike. Paista jauheliha, lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna porista sen aikaa, kun maltat.
3. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vispaten joukkoon maito ja keitä pari minuuttia. Sammuta levy ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
4. Levitä vuokaan juuresten päälle jauhelihakastike. Levitä pintaan juustokastike. Lisää kuutioidut, tuoreet tomaatit joko ennen juustokastiketta tai sitten vuoan pintaan.
5. Paista 200 asteessa noin tunti.
Ihan ok! Tuli koeiltua...
VastaaPoistaLapsiperheruokaa ü Ja mukavaa vaihtelua pastalle. Saman voisi tehdä myös esimerkiksi käyttämällä kukkakaalia ja parsakaalia!
VastaaPoista