Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
19. marraskuuta 2011
Luumukakku
Makean ja kirpeän yhdistelmä toimii aina. Ja luumu ja kaneli -bueno!
Mittamäärät ovat grammoina enkä tiedä, joko joka kokilta löytyy keittiövaaka, mutta laitoin sulkuihin määrät desilitroina noin suunnilleen.
Luumukakku
125 g voita
125g vehnäjauhoja (2 dl)
100 g sokeria (1,2 dl)
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
8 luumua
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1. Pese luumut, halkaise ne ja poista kivet ja leikkaa luumut esim. kuuteen lohkoon.
2. Sekoita voi, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi. Voin on hyvä olla pehmeää.
3. Kaavi taikina toiselle reunalle ja riko toiselle reunalle pari kananmunaa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja vatkaa sitten taikina ja kananmunat sekaisin.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Nostele päälle luumulohkot ja sirottele päälle kaneli-sokerisekoitus.
5. Paista uuni alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti