Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
28. syyskuuta 2011
Feta-tomaattikiusaus
Kasvisruokia voi välillä kehitellä olemassaolevista liharesepteistä. Meinasin tehdä kinkkukiusausta, mutta vielä löytyi kesäkurpitsaa, jota käyttää ja niinpä kinkkukiusaus muuttui tällaiseksi kasvisversioksi.
Tämä oli tosi hyvää, varmaankin tekemistä oli myös sillä, ettei rasvan määrässä varsinaisesti säästelty. En vain jaksa uskoa, että kevytfeta tässä erityisen hyvin toimisi. Juustolaatua sen sijaan voisi muuten hyvin vaihtaa: kiusaukseen kävisi aurajuusto tai vaikkapa mozzarella.
Kiusaus maistui jopa perheen pienelle. Kävisi muuten myös lisäkkeenä liharuoalle, vaikkaa pihveille tai lihapullille tai esimerkiksi savulohelle.
Feta-tomaattikiusaus 4:lle
500 g peruna-sipulisekoitusta
200 g kesäkurpitsaa
200 g fetajuustoa (esim. Patros, Aristides)
3 tomaattia
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
vajaa ½ tl suolaa
1. Kaada vuokaan peruna-sipulisekoitus. Lisää raastettu kesäkurpitsa.
2. Pilko tomaatit ja fetajuusto paloiksi ja lisää vuokaan. Ripottele päälle suola ja pippuria. Kaada joukkoon ruokakerma.
3. Sekoita ainekset vuoassa. Paista 200 asteessa tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti