Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
11. elokuuta 2011
Mustikkakeitto
Kaupasta tulee joskus ostettua soppaa, mutta marjamäärä niissä on aika alhainen, yleisesti alle 10 %. Käytännössä sitä siis maksaa vedestä aika kovan hinnan. Tässä kotitekoisessa mustikkasopassa on suhteet kohdillaan.
Mustikkakeitto (reilu 1l)
6 dl vettä
6 dl mustikoita
5 rkl (hedelmä)sokeria
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
(1 rkl vaniljasokeria)
1. Kaada kattilaan vesi, sokeri ja mustikat. Keitä pari minuuttia.
2. Sekoita suurusta varten vesi ja perunajauhot. Kaada suurus kuuman keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Nosta keitto pois levyltä ja sekoita joukkoon haluessasi vielä vaniljasokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti