Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
26. elokuuta 2011
Kaalilaatikko
Se on yksinkertaista. Rakastan kaalilaatikkoa. Toki erinomaisen kaalilaatikon tekeminen tuntuu välillä olevan sattumanvaraisten seikkojen summa, lähinnä kuitenkin hitaan haudutuksen tulosta. No, tällä ohjeella olen nyt kahdesti tehnyt mielestäni oikein hyvää kaalilaatikkoa ja siksipä jaan sen tännekin!
Oletteko muuten huomanneet, että jotkut emännät laittavat kaalilaatikkoon niin paljon riisiä, että se on lähes veitsellä leikattavaa riisi-kaalilaatikkoa ja toisaalta osan resepteihin riisi ei kuulu lainkaan? Itse olen riisin kannattaja kohtuudella. Lihaa tässä ohjeessa on tosi vähän, halutessaan voi toki laittaa reilummin.
Kaalilaatikko (6 ann.)
1 kg pieneksi hienonnettua kaalia
3 isohkoa porkkanaa
2 rkl öljyä
(pari sipulia)
200 g paistettua naudan jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
2 rkl tummaa siirappia
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 - 1½ tl suolaa
6 kokonaista mustapippuria
1. Hienonna kärsivällisesti kaali mahdollisimman pieneksi silpuksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna kattilassa (3l) öljy ja lisää hienonnetut kasvikset kuullottumaan. Kaali saa ottaa kevyesti väriäkin.
3. Lisää riisi, vesi ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ainekset kattilasta suureen uunivuokaan.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa ensin tunti ja sitten 175 asteessa toinen tunti. Kypsennystä voi jatkaa vielä siitäkin, kaalilaatikko rakastaa haudutusta.
Tässäpä tosi helpolta kuulostava ohje! Taidanpa testata, en ole ennen kaalilaatikkoa vielä tehnyt :)
VastaaPoistaJuu meni aika tätä tehdessä tänään. Ok resepti.
VastaaPoistaKäytän vallan näitä blogisivuja, kun haen reseptejä. Kommentointi jää valitettavasti...mutta tsemppiä blogin pitäjälle. Ihanat sivut!
Riikka
Blogeista itsekin usein katselen, kun siinä on se hauska puoli, että joku on ohjetta kokeillut ja ehkä kertookin oman arvionsa mausta. Kettokirjat eivät puhu mitään ja pitää vain koettaa arvioida, olisiko resepti omaan makuun. Toki kaikillahan meillä on oma maku joka tapauksessa.
VastaaPoistaMukavia ruoanlaittohetkiä loppukesään!