Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
6. elokuuta 2011
Jauheliha-kesäkurpitsamureke
Nyt jatketaan kesäkurpitsakautta.
Lihamurekkeessa jauhelihan seuralaisena on reilusti raastettua kesäkurpitsaa. Ohjeessa ei ole kananmunaa siitä sattuneesta syystä, että meillä ei ollut kotona yhtään munaa. Mutta mureke onnistuu ilmankin. Tämä mureke on kesäkupitsan ansiosta mehukasta, mutta rakenne on melko pehmeä. Kananmunankin voi siis hyvin laittaa halutessaan.
Hienoksi raastettu kesäkurpitsa "häviää" murekkeen joukkoon ja maultaan niin mieto kasvis on huomaamaton vieras, luulisin, että maistuu, vaikkei niin kasvisten ystävä olisikaan. Laitoin kesäkurpitsaa, koska sillä voi kivasti keventää mureketaikinaa, yhtä hyvin porkkanaraaste kävisi.
Jauheliha-kesäkurpitsamureke (5 - 6 ann.)
1 dl vettä
1 dl ruiskorppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
400 g naudan paistijauhelihaa
400 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
70 g tomaattipyrettä (1 pieni tölkki)
1/4- 1/2 tl suolaa
½ tl chilimausteseosta (tai vahvuuden mukaan)
mustapippuria
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl valkosipulijauhetta
1. Sekoita kulhossa vesi, korppujauhot ja sipulikeittoainekset.
2. Lisää joukkoon mausteet, jauheliha ja hienoksi raastettu kesäkupitsa. Taikinavaivaimella mureketaikinan saa mukavan tasaiseksi ja hyvin sekaisin.
3. Muotoile taikinasta mureke uunivuokaan.
4 Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti