Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
7. heinäkuuta 2011
Suklaa-pähkinäkakku
Luomu cashewpähkinöistä innostuneena halusin leipoa niistä jotain. Tein mökille tuliaisiksi tällaisen suklaa-pähkinäkakun, joka oli parhaimmillaan ehkä kolmantena päivänä (tuoreena mureneva). Halusin sisuksesta hieman tahmaisen, mutta en onnistunut, paistoaikaa pitäisi uskaltaa tiputtaa lisää. Nyt rakenne oli tavallisen kuivakakun oloinen, suklaisen maukas toki! Suklaanhimoiset huom: Sekaan voisi laittaa vielä rouhittua maitosuklaata...
Suklaa-pähkinäkakku
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
100 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl pähkinöitä rouhittuna (cashew)
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Lisää varoen taikinan joukkoon. Lisää myös rouhitut pähkinät.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinan sekaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti