Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
16. kesäkuuta 2011
Kermainen broilerikeitto
Koko viime viikkoon ei varsinaisesti päässyt kokkailuhommiin, koska olimme reissussa. Maanantaina oli kiva palata arkeen ja lounasaikaan tekaisin lihapullakastikkeen ja perunamuusia sekä tämän broilerikeiton.
Tein keiton valmiista keittokasvispussista. Se on siitä kätevä, että keitto on nopea valmistaa ja kaikki kasvikset kypsyvät samaan aikaan. Ja joskus on ihan kiva oikaista ruoanlaitossakin. Maissi maistuu keitossa kivasti, vaikka sitä olikin vähäinen määrä. Jotain keiton makoisuudesta omalla kohdallani kertoi se, että söin lounaaksi mieluummin keittoa kuin edellisenä päivänä tehtyä pizzaa.
Kermainen broilerikeitto
750 g keittokasviksia (perunaa, porkkanaa, purjoa jne.) tai 400 g perunaa ja 350 g erilaisia kasviksia
1 l vettä
½ tl suolaa
1 - 2 tl kuivattua persiljaa
300 g broilerin filesuikaleita
öljyä
1 pieni prk maissia (tai pakastemaissia)
2 dl ruokakermaa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ tl valkosipulijauhetta
(½- 1 tl sitruunaista marinointimaustetta)
suolaa
1. Keitä kasvikset kypsäksi suolalla ja persiljalla maustetussa vedessä. Huomio kasvisten mahdolliset erilaiset keittoajat.
2. Paista fileesuikaleet kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla. Lisää keiton joukkoon.
3. Lisää joukkoon ruokakerma ja valutettu maissi ja mausa keitto. Kuumenna ja keitä vielä pari minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti