Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
24. toukokuuta 2011
Sieni-porkkanarisotto
Tarkoitus on laitella tällä viikolla lähinnä kasvisruokaa. Viikonlopun jäljiltä jääkaapissa oli siitakesieniä ja niistä tein risoton. Risotto on siitä kiva ruoka, että muutamilla valituilla raaka-aineilla saa tosi maistuvaa ruokaa.
Sieni-porkkanarisotto 4:lle
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1 rs (100 g) Luomu siitakesieniä tai muita sieniä
1 isohko porkkana raasteena
2 dl risottoriisiä
1½ rkl sitruunanmehua (tai 1 dl valkoviiniä)
8 - 9 dl vettä tai kasvislientä
(1 tl suolaa)
2 rkl voita
50 g parmesania raastettuna
tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää raastettu porkkana ja osa pilkotuista sienistä sekä risottoriisi ja kuullota hetki.
2. Lisää sitruunamehu ja sekoita.
3. Lisää joukkoon kuumaa vettä (kasvislientä) vähitellen sitä mukaan, kun entinen neste on imeytynyt riisiin. Jos käytät vettä, lisää risoton sekaan myös suola.
4. Kun risotto on kypsää, lisää joukkoon nokare voita ja raastettu paremsan sekä tuoretta persiljaa silputtuna.
5. Tarjoa parmesanlastujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti