Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
4. toukokuuta 2011
Parsa-perunasalaatti
Taas parsaa eikä kyllästymistä näy.
Seuravaana päivänä otin salaattia töihin evääksi ja lisäsin vielä fetaa, kapriksia ja kurkkua ja kastikkeeksi makeahkoa remoulade-kastiketta. Käytin melkein koko parsan varret, puisemmat osat kuorin ja pilkoin paloiksi, varret ja nuput keitin sellaisenaan.
Parsa-perunasalaatti (4:lle)
5 - 6 keskikoista perunaa
500 g parsaa
1 salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
½ rkl omenaviinietikkaa
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
rucolaa
salaattia
2 kananmunaa
koristeeksi kirsikkatomaatteja
1. Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Kuori ja paloittele haaleana.
2. Napsauta parsojen varsista puisin osa pois. Leikkaa nuput erilleen. Keitä varsia suolalla maustetussa vedessä 6 - 8 minuuttia. Lisää parsannuput lopuksi mukaan muutamaksi minuutiksi.
3. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita perunapalat, parsapalat, hienonnettu sipuli ja kastike. Tarkista maku.
4. Revi lautasellle salaattia. Levitä päälle parsa-perunasalaatti ja koristele parsannupuilla, kananmunan lohkoilla, rucolalla ja kirsikkatomaateilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti