Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
23. huhtikuuta 2011
Pääsiäisen jälkiruoka: Minttu-jogurttijäätelö ja sitrussiirappi
Äitini taisi vinkata hyvissä ajoin, että voisin kehitellä hieman pääsiäismenuta. No, kyllähän minä kehittelin. Sain suunniteltua jälkiruoan, jota kokeilinkin jo muutama viikko sitten. Siihen se sitten jäi ja reseptikin julkaistaan vasta nyt, mutta tämä menee raikkaana jälkiruokana ainakin kesän loppuun ü Erityisesti voisin suositella tiikerijäätelön ystäville.
Jäätelöä pitää sekoitella mahdollisimman usein sen jäätyessä, jotta se hileytyisi mahdollisimman vähän. En omista jätskikonetta, mutta hyvää tuli näinkin.
Minttu-jogurttijäätelö (n. 8 dl jäätelöä)
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta jogurttia
4 rkl hedelmäsokeria
½ ruukkua tuoretta minttua (mintunlehtiä)
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa kuohukerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja hienonnetut mintunlehdet sekä vaniljasokeri.
2. Laita jäätelö pakastimeen. Pyri sekoittelemaan jäätelöä ½ - 1 tunnin välein.
3. Valmis jäätelö säilyy pakastimessa nelisen päivää. Peitä kannella, jotta jäätelöön ei tartu makuja.
Sitrussiirappi
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1½ dl sokeria
1. Pese hedelmät erittäin huolellisesti. Raasta kuoret.
2. Halkaise hedelmät ja purista niistä mehu.
3. Sekoita kattilassa mehut, raastettu kuori ja sokeri. Keittele muutama minuutti.
4. Anna siirapin jäähtyä. Siirappi ei ole kovin paksua, mutta jäähtyessään se hieman sakeutuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti