Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
10. maaliskuuta 2011
Sitruunainen katkarapupasta
Mietin etukäteen, että millaista katkarapupastaa sitä tekisi, mutta loppujen lopuksi olin niin laiska, etten jaksanut etsiä reseptejä, vaan väänsin tuntuman mukaan ja tulikin ihanan hapokasta, sopivasti valkosipulista ja herkullista pastaa. Kelpasi hyvin miehelle ja veljelle ja itelle pakkasin annoksen myös huomiseksi töihin. Spaghetin määrää hieman arvoin tohon reseptiin. Sitä ei ollut loppujen lopuksi paljoa, mutta kastikkeen kanssa siitä tuli hyvin neljä annosta, arvelisin itse käyttneeni siis 250 g.
Sitruunainen katkarapupasta 3 - 4:lle
250 - 300 g spaghettia
vettä, suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 sipulia
1 (iso) valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
n. ½ tl suolaa
180g katkarapuja (pakastettuja)
n. ½ prk creme fraichea
1 dl vettä
öliiviöljyä
1. Ota katkaravut sulamaan siivilään.
2. Kuori sipulit ja viipaloi puolikkaiksi sipulirenkaiksi.
3. Kuumenna pannu ja lisää öljy ja voi. Hauduta sipuli pehmeäksi ja kullankeltaiseksi. Lisää raastettu valkosipulinkynsi.
4. Mausta vastapuristetulla sitruunanmehulla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää katkaravut ja kuumenna.
5. Sekoita joukkoon vesi ja creme fraiche ja lisää juuri ja juuri lypsäksi keitetty spaghetti.
Pirskota sekaan vielä hyvää oliiviöljyä.
Erilaiset pastaruoat on hyviä ja helppojakin :) katkaravut suosikkejani! Keitettävän pastan määrää on aina yhtä hankala arvioida, ja keitän AINA liikaa :D
VastaaPoistaHeh! Mulla iskee kesken kaiken aina pelko, että keitin liian vähän, mutta tällaisiin pastoihin, joihin sekoitetaan kastike (varsinkin, jos kastikkeessa on paljon kasviksia sun muuta), pastaa tarvii vähän vähemmän. Ehkä me vielä opitaan, tosin toisten nälkää on vaikea ennustaa.
VastaaPoista