Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
26. maaliskuuta 2011
Ihanalla illallisella
Muutama viikko sitten oli luvassa luksusta, kun juhlittiin ystäviemme tupareita pienellä porukalla Jyväskylässä. Tottahan siellä oli suunniteltu taas mieletön menu, kasvisruokaa kunnioittaen, kun yksi on enemmän ja toiset enemmän tai vähemmän kasvissyöjiä.
En voi tähän tarkkoja reseptejä laittaa, kun en niitä mukaani napannut, mutta voin kertoa sen, minkä muistan. Ideoitahan siitä saa joka tapauksessa!
Menu:
appelsiini-rucolasalaatti
maalaispatonkin ja voi
* * *
pinaattirisotto sieni-kesäkurpitsahöystöllä
* * *
creme brulee
Appelsiini-rucolasalaatti
4 appelsiinia
2 salottisipulia
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
rucolaa
tuoretta basilikaa
1. Fileroi appelsiinit ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi.
2. Silppua sipuli pieneksi ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka, öljy, suola ja pippuri sekä hienonnettua basilikaa (1/3 ruukku).
3. Nosta vadille appelsiinisiivut. Ripottele päälle sipulisekoitus. Asettele päälle rucolan lehtiä ja vielä tuoretta basilikaa kokonaisina lehtinä.
Pinaattirisotto
Pinaattirisottoon tehtiin ihan normi risottopohja, johon lisäiltiin hiljalleen kasvislientä. Pinaatit lisättiin loppuvaiheessa. Loppusilaus tehtiin reilulla annoksella voita ja hyvällä parmesanilla. Pannulla paisteltiin lisäksi siitak- ja herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja pinjansiemeniä.
Creme Brulee
Jälkiruoaksi herkuteltiin creme bruleella. Pieniä hyytymisongelmia oli, mutta makuunhan se ei vaikuttanut. Lueskelin tuossa netistä, että aika monelle on käynyt niin, ettei seos ole oikein hyytynyt, mutta vinkiksi monessa paikassa annettiin vanukkaiden valmistus jo edellisenä päivänä ja sitten sokerin karamellisointi nopeasti (1-2 minuuttia) uunissa grillivastuksen alla tai sillä ihanalla töhöttimellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti