Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
7. helmikuuta 2011
Avokado-kesäkurpitsakeitto
Tämä on ihka ensimmäinen kerta, kun tein avokado-kesäkurpitsakeittoa. Reseptin tueksi löysin englanninkielisen viritelmän keitosta. Usein avokadokeitot ovat kylmänä tarjottavia, mutta se ei tuntunut hyvältä idealta näin pakkasten keskellä, joten halusin lämpimän version.
Etukäteen olin ajatellut laittaa kermaa keittoon, mutta se maistui niin hyvälle ilmankin, että en uskaltanut lähteä kokeilemaan. Avokado itsessään tuo varmasti riittävästi rasvaa ja täyteläisyyttä. Avokado maistuu keitossa reilusti ja sitruuna tekee keitosta hieman kirpsakan. Jos tykkää guacamolesta, niin luulisi tämänkin olevan herkkua. Sopii erittäin hyvin alkukeitoksi vaikka nachojen kera, mutta me söimme ihan sunnuntailounaaksi.
Kesäkurpitsa-avokadokeitto (1 litra)
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
2 pientä perunaa
5 dl vettä
n. 1 tl suolaa (tai kasvisliemikuutio)
1 avokado
1,5 rkl sitruunanmehua
rouhittua mustapippuria
1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
2. Lisää pieneksi pilkottu kesäkurpitsa ja perunat. Kääntele hetki sipulien kera.
3. Lisää vesi ja suola. Keitä 15 minuuttia.
4. Halkaise avokado, irroita kivi ja hedelmäliha sormin tai lusikan avulla. Pilko avokadon puolikkaat pieneksi ja lisää keiton joukkoon.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja rouhi sekaan varovasti mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
6. Tarjoa tomaattikuutioiden, avokadoviipaleiden ja vaikkapa ranskankerman kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti