tag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post8225871438887371202..comments2024-01-03T01:26:57.802+02:00Comments on Ruokailmiö: Helppo suklaamoussekakkuKatjuzqahttp://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-14029063363609793942018-01-03T09:52:34.470+02:002018-01-03T09:52:34.470+02:00Tämä kakku käykin hyvin kananmuna-allergisille.
T...Tämä kakku käykin hyvin kananmuna-allergisille. <br />Tästä on helppo tehdä myös muihin ruokavalioihin sopivaa. <br />Gluteeniton: vaihda pohjan keksit gluteenittomiksi.<br />Maidoton:<br />Vaihda pohjan voi maidottomaan margariiniin. Täytteen voi tehdä vispaamalla 2,5 dl soijakermaa vaahdoksi ja lisäämällä siihen tummaa (maidotonta) suklaata noin 200 g. Lisää tarvittaessa sokeria, mutta muut ainekset jäävät pois. Silloin ei tarvita liivatetta jähmettämään kakkua.Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-78039300689115398072017-09-27T14:44:04.866+03:002017-09-27T14:44:04.866+03:00Minä aijon kokeilla tehä tätä ku mun pikkuveli on ...Minä aijon kokeilla tehä tätä ku mun pikkuveli on kanamunalle allerginen. KOKEILEN!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-40849941936577016082017-04-10T16:30:18.458+03:002017-04-10T16:30:18.458+03:00Hei! Olet oikeassa, hyytyy pelkällä suklaallakin. ...Hei! Olet oikeassa, hyytyy pelkällä suklaallakin. Mulla on esimerkiksi täällä blogissa yksi valkosuklaakakku tehty ilman liivatetta. Suklaan määrä on vaan se juttu, et jos tekee ison kakun ja hyydyttää pelkällä suklaalla, niin sitä laitetaan joissain ohjeissa jopa 600 g. Mutta itse usein pienennän liivatteen määrää, jos käytän valmiita ohjeita, se on usein hieman ylimitoitettu. Tässäkin kakussa varmasti riittäisi vähempi. Jos kävisin kokeilemaan tätä ilman liivatetta, nostaisin suklaan määrään 300g ja käyttäisin Flora vanillan tilalla ihan kuohukermaa ja vatkaisin jämäkäksi.<br />Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-16035788202419302102017-04-03T22:31:16.166+03:002017-04-03T22:31:16.166+03:00Pelkkään moussekakkuun ei välttämättä tarvitse lii...Pelkkään moussekakkuun ei välttämättä tarvitse liivatettakaan, kunhan vain suklaa on tummaa, se kovettaa vaahdon jääkaapissa. (Kannattaa kuitenkin vaahdottaa mahdollisimman kovaksi) Mahtaakohan tuorejuusto muuttaa tilannetta ja tehdä hyydyteaineen välttämättömäksi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-70695777578407835812016-06-16T09:39:51.946+03:002016-06-16T09:39:51.946+03:00Olen tehnyt 24 cm vuokaan, mutta paras saattais ol...Olen tehnyt 24 cm vuokaan, mutta paras saattais olla 22 cm. Muistaakseni tämä oli kuitenkin ihan kivan korkuinen, n. 4 cm. Nopeasti saa lisää näyttävyyttä, kun tekee pinnalle kermapusotukset, vaikka annosruusut ja vuolee päälle vielä suklaalastuja.Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-29024618412438750882016-06-12T17:45:21.838+03:002016-06-12T17:45:21.838+03:00Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tää ohje siis on?...Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tää ohje siis on? Kaikilla tuntuu aina olevan pienempi vuoka kuin mulla ja jää kakut surkeiksi lätysköiksi.pentukissahttps://www.blogger.com/profile/06019572557348726224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-89715415078347159282015-07-16T14:48:35.196+03:002015-07-16T14:48:35.196+03:00Voi ehdottomasti pakastaa. Itse laitan vähintään 2...Voi ehdottomasti pakastaa. Itse laitan vähintään 2 pussiin ettei pakastimesta tartu mitään hajuja tai makuja. Parisen viikkoa ainakin säilyy, pidemmästä ajasta ei ole kokemusta. Hyydytä siis kakku tavalliseen tapaan ja pakasta sitten. Kakun voi myös leikata annospaloihin. Sitten hidas sulatus jääkaapissa.Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-13172959308272973082015-07-09T12:01:34.272+03:002015-07-09T12:01:34.272+03:00Voiko kakun pakastaa??Voiko kakun pakastaa??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-32420872539047021532014-06-28T19:20:40.956+03:002014-06-28T19:20:40.956+03:00suklaan voi sulattaa heti ensimmäiseksi,ettei tarv...suklaan voi sulattaa heti ensimmäiseksi,ettei tarvi varoa sitten että onko se kuumaa.ehtii jäähtyä,kun tekee sen jälkeen loput hommat((= en ole vielä kokeillut,mutta tulen kokeilemaan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-49174875692291466052014-06-01T21:26:11.325+03:002014-06-01T21:26:11.325+03:00Luulen, että tuplattuna täyte on liian suuri, kaku...Luulen, että tuplattuna täyte on liian suuri, kakusta voi tulla liiankin korkea. Mutta jos nyt ihan tuplaa, niin kyllä nuo liivatteetkin on sitten tuplattava. Tosin, suklaahan tässä kakussa on myös hyydyttävä tekijä, joten myös kuutisen lehteä varmasti riittäisi. Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-61010604718866290462014-05-22T12:47:59.748+03:002014-05-22T12:47:59.748+03:00Minkä verran kannattas laitta liivatelehtiä jos tu...Minkä verran kannattas laitta liivatelehtiä jos tuplais tuon moussen, että tulis korkeampi kakku tuohon 24cm vuokaan...?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-58406610921467341192013-11-05T16:48:33.600+02:002013-11-05T16:48:33.600+02:00No, muistaakseni tämä kakku ei ole kamalan korkea....No, muistaakseni tämä kakku ei ole kamalan korkea. Jos esimerkiksi kakku on 4 cm korkea 24 cm vuoassa, niin se tarkoittaa hieman alle 3 sentin korkeutta 28 cm vuoassa. Harvassa piirakkavuoassa on niin korkeat reunat, mutta reinat voi väsätä leivinpaperista, koska kakku on hyytyvä ja poistaa sitten, kun kakku on hyytynyt. Täytteen puolittaminen tekee tortusta tosi matalan.<br />Pohjan määrää pitää hieman lisätä eli digestivejä 230 g ja voita 90 g. Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-5854374661696238312013-11-03T18:21:58.370+02:002013-11-03T18:21:58.370+02:00Pystyyköhän tämän saman toteuttamaan ihan vaan tor...Pystyyköhän tämän saman toteuttamaan ihan vaan torttuvuokaan, koska meidän taloudesta ei löydy irtopohjavuokaa :/<br />varmaan pitäisi täytteen määrä puolittaa kun halkaisija 28cm?Roosawhttps://www.blogger.com/profile/10350950082737051529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-31393118680150848392013-06-13T22:08:04.463+03:002013-06-13T22:08:04.463+03:00Minttudominot sopiikin tähän varmasti superhyvin!Minttudominot sopiikin tähän varmasti superhyvin!Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-56867875793502573052013-06-13T13:48:03.842+03:002013-06-13T13:48:03.842+03:00Kokeilin ja pohjaan käytiin minttudominoita ja kor...Kokeilin ja pohjaan käytiin minttudominoita ja koristelin Marianne-rouheella. Käytin mousseen puolet maitosuklaata ja puolet tummaa. Ihana resepti, kymmenen pistettä! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-21728144225078715682013-05-11T19:08:54.026+03:002013-05-11T19:08:54.026+03:00Tosi maukasta kakkua kyllä.. :)
kannattaa kyllä ko...Tosi maukasta kakkua kyllä.. :)<br />kannattaa kyllä kokeilla myös laittaa joukkoon uutta philadelphian marabou suklaatuorejuustoa.. :)innas**https://www.blogger.com/profile/08687151417748807935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-82386602460979340812012-05-09T19:06:07.257+03:002012-05-09T19:06:07.257+03:00Kuulostaa aika perinteiseltä tavalta tehdä juustok...Kuulostaa aika perinteiseltä tavalta tehdä juustokakku :) ei niihin munkaan mielestä kananmunaa tarvitse laittaa. Maistuis pala (tai toinenkin) :PPäivi / Inkiväärihillohttps://www.blogger.com/profile/18053820898011043564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-73348135769984981892012-05-06T20:53:03.701+03:002012-05-06T20:53:03.701+03:00Jos päätät kokeilla moussekakkua, niin tämä on hyv...Jos päätät kokeilla moussekakkua, niin tämä on hyvä versio siis ilman kananmunaa. <br />Mutta nyt on kyllä tosiaan aika tyhjentää pakastimia ja hillovarastoja, sihenkin liittyen tässä ohjeita on tulossa. Tuorejuustokakut maistuvat aina!Katjuzqahttps://www.blogger.com/profile/03289628943476220021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3738803614042488012.post-63242360825782076352012-05-06T14:41:57.594+03:002012-05-06T14:41:57.594+03:00Minä pohdin juuri tätä samaa, kun ajattelin tehdä ...Minä pohdin juuri tätä samaa, kun ajattelin tehdä moussekakkua ensi viikolla. Periaatteessa itseäni ei hirvitä kypsentämättömien kananmunien syönti, mutta kahviseuraani todennäköisesti oudoksuttaisi moinen. Sitten ajattelin, että en muutenkaan tee nyt suklaamoussekakkua, kun pakkasesta pitää vajuttaa omenasosetta. Teenkin siis tuorejuustokakun :)Heidihttps://www.blogger.com/profile/07599806781914628214noreply@blogger.com