Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
20. toukokuuta 2016
Taateli-linssipata ja paistettua halloumia
Olen yrittänyt löytää ohjeita, joissa voisi kätevästi käyttää linssejä ja papuja. Jossain näin linssi-kasvispadan ohjeen ja toisaalla taas salaatin täytteenä linssi-halloumiseosta, joten näistä ideoista syntyi yhdistettynä makeahko linssipata. Halloumin kanssa ohje ei ole vegaaninen, mutta halutessaan vegaaniversion, tilalle voi paistaa tofua tai tehdä suolaisen lisukkeen vaikka vaikka paahtamalla pähkinöitä ja siemeniä (suolan kera).
Taatelit tuovat ruokaan makeutta, ja suolainen halloumi on ihana yhdistelmä padan kanssa. Laita taateleita oman makusi mukaan 100 - 175 g. Isommalla määrällä padasta tulee jo aika makea. Tämä on tosi helppo ja vähistä raaka-aineista valmistuva ruoka. Linssejä voit halutesssi liottaa pakkauksen ohjeen mukaan, silloin kypsymisaika lyhenee.
Taateli-linssipata (4:lle)
1 rkl oliiviöljyä
3 porkkanaa
1 iso valkosipulin kynsi
1 tkl tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl vihreitä linssejä huuhdeltuna
n. 150 g kuivattuja, kivettömiä taateleita (pehmeitä)
200 g halloumi-juustoa
tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, korianteria)
1. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna se.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota porkkanoita hetki. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota hetki.
3. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, vesi ja huuhdellut linssit. Kiehauta.
4. Lisää suola ja pilkotut taatelit ja anna hautua hiljalleen, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä (n. 40 minuuttia).
5. Paista padan kiehuessa halloumit. Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi. Kuumenna pannu, laita siihen hieman öljyä ja anna juustoviipaleiden hiljalleen ruskistua. Juustot alkavat rusksitua, kun neste on hieman haihtunut pois. Ruskista vielä toiseltakin puolelta.
6. Lisää valmiin padan pinnalle silputut yrtit ja halloumi-palat.
19. toukokuuta 2016
Täytetyt bataatit
Eka kertaa kokeilussa ja tulipa hyvää! Bataattien täytteeseen voi laittaa melkein mitä vaan, mutta erityisen hyvin niihin sopii feta.
Täytetyt bataatit (3:lle)
3 bataattia (pientä tai keskikokoista)
Täyte:
bataattien muhennettua, kypsää sisusta
100 g ranskankermaa
2 - 3 rkl ruohosipulia tai kevätsipulia
3 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1/4 tl suolaa
75 g fetajuustoa murennettuna
Pinnalle:
30 g juustoraastetta
2 rkl parmesaania
1. Pese bataatit. Halkaise ne pitkittäin kahtia ja asettele leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes bataatin sisus on pehmeää.
2. Koverra bataateista sisustaa kulhoon. Jätä sisustaa reunoille ja pohjalle.
3. Valmista täyte. Soseuta bataatin sisustaa haarukalla ja lisää joukkoon sitten ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli, valkosipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää murenettu feta sekä ripaus suolaa. Sekoita täyte ja jaa se sitten koverettuihin bataatteihin.
4. Ripottele pinnalle raastettu juusto ja parmesanraaste.
5. Kypsennä uunissa 225 noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa mukavasti väriä.