Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
31. tammikuuta 2016
Valkosuklainen mustikkakakku
Vihdoin leivoin jotain Koko Suomi leipoo - kirjasta. Toin tosin vapaudekseni hieman muokata reseptiä, joten tässä oma versioni.
Herkullisen makea ja mustikkainen paistettava juustokakku. Koska itse tein kakun kaapista löytyvistä aineksista, käytin tuorejuuston tilalla kermaviiliä. Hyvä tuli niinkin, mutta reseptissä pysyköön tuo tuorejuusto, koska se on onnistumisen kannalta varmempi. Tästä tykkäsi meillä koko perhe, yhden mielestä kakku maistui vadelmalle :)
Valkosuklainen mustikkakakku
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Mustikkakastike:
200 g mustikoita
1 dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
150 g valkosuklaata
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
1. Valmista mustikkakastike. Mittaa kattilaan mustikat ja sokeri ja anna kiehua muutaman minuutin. Nosta sivuun jäähtymään. Kun kastike on haaleaa, lisää perunajauho.
2. Pingota 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3. Pohjaa varten sekoita pehmeä voi ja sokeri ja lisää sitten kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Reunan korkeus on hyvä olla n. 4cm. Esipaista taikinaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
4. Valmista täyte. Notkista tuorejuusto ja lisää sen sekaan sokeri. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Sulata valkosuklaa kulhossa mikrossa erittäin varovasti. Sulata vähän aikaa, sekoita ja jatka sulatusta tarpeen mukaan. Lisää sula valkosuklaa täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta täyte lopuksi sitruunamehulla ja lisää myös perunajauhot.
5. Levitä vajaa puolet mustikkakastikkeesta esipaistetun pohjan päälle. Lisää sitten puolet täytteestä, sitten hieman mustikkakastiketta, loput täytteestä ja pinnalle taas mustikkakastiketta. Halutessasi voit marmoroida pinnan vetämällä ohuella tikulla kuvioita pintaan.
6. Paista kakkua 150 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Kakku on valmis, kun täyte hyllyy vielä aavistuksen verran. Jätä kakku hetkeksi sammutettuun uuniin jäähtymään (avaa luukku hetkeksi pari kertaa, jotta kosteus pääsee ulos). Nosta kakku sitten huoneenlämpöön jäähtymään. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Kakun on hyvä tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
Huom! Varmista ettei vuoasta pääsee valumaan rasvaa uunin pohjalle paistettaessa, sillä se käryää ikävästi. Juu, on kokemusta!
29. tammikuuta 2016
Ruokailmiö nyt myös Facebookissa!
Hei, voitteko kuvitella, päätin julkaista Ruokailmiön nimissä myös Facebook-sivun. Siellä julkaisen nopetia arkikuvia, ideoita, vinkkejä ja silmiini osuneita kivoja reseptejä.
Aika on nykyään hirmuisen kortilla kolmen pienen ja töissäkäynnin kanssa, ja monesti olisi huippua julkaista jokin pieni idea tai resepti, mutta koneelle asti ei meinaa joutaa, joten olisko tässä ratkaisu?
Tervetuloa mukaan!
Facebook --> Ruokailmio
Aika on nykyään hirmuisen kortilla kolmen pienen ja töissäkäynnin kanssa, ja monesti olisi huippua julkaista jokin pieni idea tai resepti, mutta koneelle asti ei meinaa joutaa, joten olisko tässä ratkaisu?
Tervetuloa mukaan!
Facebook --> Ruokailmio
9. tammikuuta 2016
Brie-omenaneliöt
Joulun jälkeen olen tyhjentänyt kaappeja ja nämäkin herkut syntyivät juhlapyhien tähteistä. Brie-juusto sopii tosi hyvin makeiden hillojen ja hedelmien seuraksi. Päärynät ja omenat voi karamellisoida ja sitten puhutaankin jo todellisesta herkusta!
Brie-omenaneliöt ( 6 kpl)
3 lehtitaikinalevyä
100 g brie-juustoa
1 - 2 hapokasta omenaa
1 rkl voita
1 rkl vaahterasiirappia
½ tl kanelia
10 pekaani- tai saksanpähkinää
1. Anna lehtitaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä.
2. Poista omenasta siemenkota ja viipaloi omena(t).
3. Sulata pannulla hieman voita, lisää vaahterasiirappi ja kaneli ja lisää omenat pannulle. Kuullottele omenalohkoja pannulla noin 3 minuuttia.
4. Leikkaa lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa brie viipaleiksi ja jaa neliöille. Nostele omenalohkot pannulta ja asettele muutama viipale jokaisen neliön päälle
5. Murskaa pähkinät ja heitä ne pannulle ja pyöräytä pikaisesti pannulle jääneessä siirapissa. Ripottele pähkinät neliöiden pinnalle. Valuta mahdollinen loppu siirappi pannulta neliöiden pinnalle.
6. Paista neliöitä uunissa keskitasolla 200 asteessa 15 - 20 minuuttia, niin että neliöt ovat varmasti kypsiä keskeltä.
7. Nauti teen tai glögin kera. Jos uudelleenlämmität neliöitä, tee se uunissa niin lopputulos on rapea.