Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
10. marraskuuta 2015
Salmiakki-lakritsijuustokakku
Synttäreilleni tein tällaisen juustokakun. Täytin 35 ja musta tuntui, että se oli ihan juhlimisen arvoista! Oon aika kova salmiakkifani ja siksi teinkin nyt jälkkäriksi vähän jotain erilaista marja- ja hedelmäkakkujen sijaan. Kattauksessakin oli samanhenkistä teemaa ja olipa mahtavaa saada istua iltaa hyvien ystävin kanssa.
Illanistujaisten menu oli suunnilleen seuraava:
glögiä
juustolautanen
**
kuohuviini
vihersalaatti
patonki
uuniperunat
savulohi-, kinkku- ja sienitäyte
valko- ja punaviiniä
**
salmiakki-lakritsijuustokakku
suklaata ja pähkinöitä
Salmiakki-lakristijuustokakku on melko helppo valmistaa. Kerma kannattaa kuumentaa hitaasti toffeita sulattaessa ja kannattaa huomioida, että valmiin lakristikinuksin on jäähdyttävä muutama tunti tai yön yli ennen vatkausta.
Salmiakki-lakritsijuustokakku (10 -12 hlö)
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
180 -200 g Hopeatoffee-karkkeja (lakritsitoffee)
4 rkl turkinpippurirouhetta
1tl lakritsijuurijauhetta
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
Koristeluun:
kuohukermaa
salmiakkimakeisia
tummaa suklaata
1. Valmista lakritsikinuski. Ota toffeekarkeista kääreet pois ja laita ne kattilaan yhdessä turkinpippurirouheen, lakritsijuurijauheen ja kuohukerman kanssa. Kuumenna, kunnes toffeet ovat sulaneet. Nosta kylmään jäähtymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
2. Murskaa digestivekeksit hienoksi jauhoksi. Lisää voisula ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperin päälle 24 cm:n irtopohjavuokaan. Nosta kylmään jähmettymään.
3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
4. Pehmitä tuorejuustot hyvin sekoittamalla niitä hetki. Vatkaa 2 dl kuohukermaa jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa myös jääkaapisa seissyt lakritsikinuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
5. Kuumenna kattilassa tilkka sitruunamehua. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuuun.
6. Sekoita pehmitetyt tuorejuustot vatkattuun lakritsikinuksivaahtoon. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja vatkattu kuohukerma. Tarkista maku ja makeus.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. peitä vuoka tiiviisti ja anna kakun hyytyä yön yli.
8. Koristele esimerkiksi kermapursotuksin ja salmiakkimakeisilla sekä tummasuklaaraidoilla.