13. maaliskuuta 2013

Kasviskaalikääryleet


Blogista löytyy jo kaksi aiempaa versiota kaalikääryleistä. Jauhelihatäytteellä ja mureketäytteellä.
Nyt on tarjolla erittäin herkullisten kasviskaalikääryleiden ohje.

Kaalikääryleet on kaupassa ihan hirveän kalliita. Vähän aikaa sitten tarjouksesta ostin juurikin kasviskääryleitä ja mieleen jäi, että täytteessä oli jotain selleriä. Sellerinvihaajat, älkää säikähtäkö. Itsekin olen aina suhtautunut selleriin hieman epäilevästi, mutta näiden kaalikääryleiden täytteeseen hieman hienoksi raastettua mukulaselleriä on aivan ehdoton makulisä!
 
Kasviskaalikääryleet (18 kpl)

n. 2 kg keräkaali
vettä
suolaa

Täyte:

2 rkl öljyä
3 ½ dl kaalisilppua (kaalin keskiosasta)
1 iso porkkana
1 dl puuroriisiä
100 g mukulaselleriä ohuena raasteena
1 luomu kasvisliemikuutio
½ - 1 dl tummaa soijarouhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria
useampi kierros mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta persiljaa
5 - 6 dl vettä

Liemi:
3 - 4 rkl siirappia
1dl vettä
50 g voita

1. Koverra kaalista kanta irti (jolloin lehdet käytännössä ovat valmiiksi irrallaan toisistaan) ja keitä kokonaista kaalia suolalla maustetussa vedessä 10 - 15 minuuttia. Nostele päällimmäisiä, pehmenneitä lehtiä vedestä lauatselle ja jatka keittämistä. Nostele kaalinlehtiä pois sitä mukaan, kun ne pehmenevät (yht. 20 lehteä). Nosta  loppu kaali jäähtymään ja hienonna siitä 3½ dl kaalisilppua täytettä varten.
2. Lorauta pannulle öljyä ja laita pannulle kuullottumaan raastettu porkkana, hienonnettu kaali ja raastettu selleri. Kuullottele viitisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon puuroriisi, soijarouhe, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut täytteestä. (Tarkkaile, ettei täyte kuivu, eli lisää vettä tarvittaessa).
4. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Kääri kääryleet rullalle ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.
5. Kuumenna kattilassa liemen ainekset. Valele noin puolet liemestä kääryleille ja  nosta kääryleet uuniin.
6. Paista 225 asteessa 20 minuuttia ja sen jälkeen 200 asteessa 45 minuuttia. Vartin jälkeen valele loppu liemi kääryleille. Taas vartin kuluttua ota pelti uunista ja valuta lientä niin, että saat taas valeltua sillä kääryleet. Toista vielä kerran, pari paiston aikana ja vielä kerran, kun otat kääryleet lopullisesti pois uunista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti